Press ESC to close

Hundförsäkring – hitta den bästa hundförsäkringen inför 2023

En hundförsäkring gör det möjligt att ge din fyrbenta vän mer omfattanden veterinärvård vid sjukdom eller olycka. Veterinärkostnader utan en djurförsäkring bli mycket höga. Vilken försäkring som är bäst beror på många olika faktorer. Det kan vara hundens ålder, hundras och dina personliga preferenser kring vad som ska ingå.

Du kan få hjälp att hitta den bästa hundförsäkringen inför 2023 genom att läsa jämförelser av olika hundförsäkringar. Det gör det lättare att hitta en försäkring som matchar dina behov. Här kan du läsa mer om vad du kan tänka på när du ska välja hundförsäkring.

Innehåll och ersättningsbelopp

Den vanligaste anledningen att teckna en hundförsäkring är för att kunna få ersättning om hunden behöver veterinärvård. Trots allt kan veterinärvård ibland bli riktigt dyrt, framför allt jourtid. Hos de flesta försäkringsbolag kan du välja ersättningsbelopp.

Hur stort ersättningsbelopp du kan välja varierar mellan försäkringsbolagen. En del erbjuder möjlighet att teckna försäkring med ersättningsbelopp upp till 150 000 kronor. Det kan även varierar vilken typ av veterinärvård som ersätts. Därför kan det vara bra att granska vad som ersätts. Det kan skilja mellan olika nivåer i hundförsäkringar inom samma försäkringsbolag.

Exempelvis om du har en tik som blir dräktig kan det variera vad som ersätts vid komplikationer. Granska därför vad försäkringen innehåller respektive ersättning. Det är bra att granska om det finns undantag för vissa sjukdomar eller besvär.

Självrisker och karenstid – vad innebär det?

Självrisken är den del av skadekostnaden som du själv betalar om hund blir sjuk eller skadar sig. Självrisken och hur den utformas varierar mellan försäkringsbolag och hundförsäkringar. Ibland går det att välja en högre självrisk mot en lägre årspremie.

Karenstid innebär att från det du nytecknar eller byter hundförsäkring ges inte ersättning för vissa sjukdomar eller skador. Ibland finns det även förekomma karens om du gör ändringar i en befintlig hundförsäkring.

Vad ska ingå i hundförsäkringen?

Det finns andra faktorer som kan vara viktiga att överväga. De allra flesta hundförsäkringar erbjuder exempelvis digital veterinärvård, det innebär att du kan konsultera en veterinär på nätet för rådgivning.

Medicin och rehabilitering kan också ingå i hundförsäkringen. Vissa sjukdomar eller skador kan kräva medicin längre eller kortare tid. Det kan även krävas rehabilitering. En del försäkringsbolag kan ge ersättning om en veterinär ordinerar en viss medicin eller rehabilitering.