Press ESC to close

Semestra i Skåne på egen hand

Skåne är ett vackert landskap. Många svenskar menar att denna region är landets framsida. Det är enkelt att förstå varför. Det finns nämligen åtskilliga vita sandstränder i detta landskap. Lägg därtill närheten till Danmark och kontinenten.

Så vad kan man göra i Skåne förutom att titta på den vackra naturen? Det finns många fina städer att besöka. Helsingborg, Malmö och Ystad för att nämna några. Man skulle kunna säga att en folktät stad aldrig är långt bort.

Visste du att Skåne utgör ett av Sveriges mest välbefolkade regioner? Det bor hela 1.3 miljoner människor här på en relativt liten yta. Det är bara Västra Götaland och Stockholms Län som har en större folkmängd.

Man kan definitivt säga att detta är positivt för dina semesterplaner. Bra restauranger, krogar och nattklubbar är aldrig långt bort i en folktät region. Om du hellre vill hålla dig på din kant kan du istället besöka några av de mindre orterna. Krasst sett kan man säga att Östra Skåne är mer glesbefolkat, även om det inte märks av särskilt mycket under sommarmånaderna på grund av de många turisterna.

I de östra delarna finner du sommaridyllen Österlen. Här känns det nästan som att man befinner sig i ett annat land. Naturen är fantastisk och du kan bland annat besöka äppelodlingen som förser resten av landet med äpplen under hela året.

Faktum är att denna äppelodling är rätt unik. Krasst sett kan man inte odla äpplen i Sverige på grund av det kyliga klimatet. På vissa håll är det dock möjligt vilket vi precis har redogjort för.

Nu ska vi prata om hur du kan resa runt i Skåne. Det finns många olika alternativ. Tänk på att boka i tid om du ska åka tåg eller buss.

Olika alternativ för att resa runt

Du kan alltid åka tåg. Det går turer mellan de flesta städerna. Tänk på att boka i tid. Detta ökar sannolikheten för att du ska kunna komma undan billigare. Du kan läsa mer om detta hos Visit Skåne.

Du kan också åka buss. Det finns en rad olika bussbolag som erbjuder resor. Även här bör du tänka på att boka i tid för att komma ner utan fördröjning.

Egen bil utgör ett annat alternativ. Detta alternativ kräver ingen planering. Du kan resa runt helt baserat på dina egna preferenser. Tänk på att vissa parkeringar kan vara rätt dyra. Se också till så att din bil är säker att köra.

Du kan också cykla runt hela Skåne. Faktum är att det finns dedikerade cykelbanor som endast är avsedda för dig som vill utforska regionen på cykeln. Detta är också ett miljövänligt alternativ. Du kommer definitivt få positiv feedback om du visar att du semestrat utan att använda dig av ett motordrivet fordon.

Du bör dock tänka på att alltid ha hjälm på dig och att inte köra för snabbt. När du är på semester bör du ta det lugnt och det finns ingen anledning till att ta onödiga risker.