Press ESC to close

Hybridcykel – varför välja hybridcyklar?

En hybridcykel är kortfattat en blandning av klassisk cykel med en mountainbike och racercykel. Fördelen är att den kombinerar ett lite större antal växlar men en bekvämare ställning. Du kan även hitta kraftfullare modeller som klarar tuffare terräng.  

Ena dagen kan du bekvämt glida fram på cykelbanan och nästa ge dig ut i skogen. Så en hybridcykel kan vara ett bra val när du vill ha en cykel för alla tillfällen. Eftersom det finns flera varianter kan du bekanta dig med de vanligaste valen här.

Två vanliga modeller av hybridcykel

De två vanligaste modellerna är racerhybrid och trekkinghybrid:

  • Racerhybriden passar om du ofta cyklar på asfalterade vägar, cykelbanor och grusvägar. Den har slätare däck, lättare i vikt och vridstyv.
  • Trekkinghybriden är bättre på tuffare underlag som sämre grusvägar och skogsstigar. Trekkingvarianten har en mer dämpad gaffel och grövre däck.

Letar du efter andra modeller eller tillbehör till cyklar kan du besöka tcmcykel.se. Där hittar du olika varianter av hybridcyklar men andra modeller och elcyklar.

Du hittar även barncyklar som gör att ni kan cykla tillsammans. Det är allt färre barn som cyklar och att vända trenden blir lättare med en bra cykel. Genom att tidigt lära sig cykla ökar sannolikheten att i vuxen ålder välja cykel som färdmedel och att cykla är bra för hälsan oavsett ålder.

En hybridcykel gör det lättare att välja cykeln

En skön cykel som passar underlaget och som har rätt utrustning för det lättare att cykelpendla. Det har beräknats att en tredjedel av bilpendlare i Stockholm skulle kunna välja cykeln. Om fler väljer cykeln leder det även till mindre utsläpp. Det är bra för miljön rent generellt och för en bättre luftkvalitet i storstäder som Stockholm.

En hybridcykel passar lika bra till pendling som till fritiden. Det gör att det blir lättare att välja cykeln. Utrusta cykeln som det passar dig få får du en extra komfortabel upplevelse. Det går att byta sadel, montera packväskor och mycket mer.